X
Menu
X

IDEE

IDEE

Înfiinţată la sfârşitul anului 2007, asociaţia Institutul pentru Dezvoltarea Evaluării în Educaţie – IDEE reuneşte cadre didactice şi specialişti în domeniul educaţiei. Activitatea sa până în acest moment s-a concentrat pe organizarea structurilor interne şi pe definirea priorităţilor de lucru, axate pe constituirea unor grupuri de lucru care se specializează în elaborarea de itemi şi teste.

Este o asociaţie profesională ce reuneşte profesori, cercetatori în ştiinţele educaţiei, cu experienţă bogată în elaborarea de programe educaţionale, evaluare şi dezvoltare de curriculum.

Scopul asociaţiei este realizarea unei comunităţi profesioniste capabile să creeze mecanisme funcţionale pentru ridicarea calităţii sistemului de învăţământ preuniversitar. Institutul îşi propune în acest sens dezvoltarea de studii şi cercetări pentru îmbunătăţirea metodelor de educaţie în şcoală şi în afara ei, precum şi organizarea de programe culturale, educative şi sociale.

Activităţile asociaţiei includ: organizarea de programe care au ca obiect schimburi interculturale internaţionale de tineret; sprijinirea prin programe adecvate a învăţării de-a lungul întregii vieţi; crearea unui spaţiu virtual de întâlnire pentru tineri în vederea împartăşirii cunoştinţelor şi a experienţelor; organizarea concursurilor naţionale sau internationale având ca obiect aprofundarea studiilor, testarea competenţelor şi a aptitudinilor tinerilor; realizarea de cercetări cu scopul îmbunătăţirii calităţii educaţiei.

 Pentru mai multe informații despre IDEE, vizitați site-ul organizației.

Share

Adrian GALEA

 

UA-60788764-1