X
Menu
X

Editura Sigma

Editura Sigma

Înfiinţată în 1991, Editura Sigma este una dintre editurile româneşti importante de pe piaţa cărţilor educaţionale. Pornind iniţial unidirecţional, cu o producţie de carte centrată pe domeniul matematicii şcolare, editura şi-a diversificat, în timp, direcţiile de manifestare. Centrul de interes a rămas cartea şcolară, editura având ca ţintă exigenţele unui învăţământ de calitate.

Până în prezent, Editura Sigma a editat peste 300 de titluri: manuale şcolare pentru clasele primare, gimnaziu şi liceu, materiale auxiliare (ghiduri pentru învăţători şi profesori, culegeri de exerciţii şi probleme, antologii de texte literare, caiete de aplicaţii la clasă şi pentru acasă), precum şi cursuri universitare. În acest proces, editura este susţinută de nume importante ale învăţământului, specialişti de la catedră sau din cercetare, care şi-au unit efortul în echipe de lucru apreciate pe piaţa de carte şcolară. S-a căutat menţinerea aceleiaşi echipe, pentru a asigura o viziune unitară asupra unui ciclu de învăţare (patru ani), precum şi pentru a oferi continuitate în aplicarea unor metode eficiente de predare şi învăţare.

Dincolo de publicarea de carte şcolară, Editura Sigma are o bogată experienţă în activităţi şi servicii educaţionale alternative. Astfel, de circa 15 ani organizează cercuri de pregătire a elevilor, tabere şcolare, sesiuni de comunicări ale cadrelor didactice. Partenerul a organizat peste 30 de tabere şcolare cu participarea a aproximativ 800 de elevi anual. Din 2008, partenerul se ocupă de organizarea concursurilor de lectură, ajungând de la o participare iniţială de 34.000 de elevi la 73.000 de elevi participanţi în 2010. Aceste concursuri testează nivelul de înţelegere şi interpretare a textului, viteză de citire, realizarea unor corelaţii între imagine şi text.

 Pentru mai multe informații despre Editura SIGMA, vizitați site-ul organizației.

Share

Adrian GALEA

 

UA-60788764-1