X
Menu
X

Despre proiect

IDEE pentru o societate bazată pe cunoaștere

PREZENTARE GENERALĂ

PROIECT POSDRU/175/2.1/S/151627

IDEE pentru o societate bazată pe cunoaștere

AXA PRIORITARĂ 2 „Corelarea învățării pe tot parcursul vieții cu piața muncii”, DOMENIUL MAJOR DE INTERVENŢIE 2.1 „Tranziția de la școală la viața activă”, contract: POSDRU/175/2.1/S/151627.

Este un proiect ce se va impelmenta în două regiuni de dezvoltare - București-Ilfov și Sud-Vest Oltenia -  respectiv municipiul București și județele Ilfov, Dolj, Gorj, Olt, Vâlcea, Mehedinți, în care elevii de liceu (nivel ISCED3) vor avea parte de experiențe inedite de învățare, fiind implicați în crearea și dezvoltarea a 70 de firme de exercițiu.

Obiectiv general

Dezvoltarea aptitudinilor de muncă pentru elevi în vederea îmbunătăţirii adaptabilităţii acestora la cerinţele primului lor loc de muncă relevant.

Proiectul urmăreşte să contribuie la creşterea gradului de ocupare pentru viitorii absolvenţi de învăţământ secundar, prin furnizarea de asistenţă, consiliere profesională şi realizarea de activităţi cu caracter practic în vederea orientării acestora în carieră şi o inserţie mai rapidă pe piaţa muncii.

Obiective specifice

  • Cresterea adaptabilitatii la cerintele primului loc de munca pentru 700 de elevi de nivel ISCED 3
  • Orientarea si consilierea profesionala a 700 de elevi din grupul tinta
  • Promovarea schimburilor de bune-practici in ceea ce priveste utilizarea metodei inovative de invatare „firma de exercitiu” pentru 140 de elevi si 70 de profesori

Află mai mult...

<div>IDEE pentru o societate bazată pe cunoaștere</div>

ACTIVITĂȚILE PROIECTULUI

Având în vedere durata de doar 10 luni a proiectului, activitățile sunt foarte țintite, iar ritmul de implementare alert !

ÎNFIINȚAREA ȘI FUNCȚIONAREA A 70 FIRME DE EXERCIȚIU

În cadrul firmelor de exercițiu, beneficiarii direcți ai proiectului (elevi de liceu înmatriculați în sistemul național de învățământ secundar ISCED 3) vor derula activități practice simulate după modelul unor firme reale.

ORGANIZAREA ȘI FURNIZAREA SERVICIILOR DE CONSILIERE PROFESIONALĂ

Elevii din grupul ţintă vor avea parte de consiliere în vederea orientării profesionale, cu scopul de a facilita accesul lor la primul loc de muncă. Astfel, ei vor putea identifica şi corela interesele şi aptiudinile cu specificul activităților firmelor.

CIFRE CHEIE

PRINCIPALELE ȚINTE ALE PROIECTULUI

0 Județe
0 Firme de exercițiu
0 Elevi

CLIP PREZENTARE CONCEPT

FIRMĂ DE EXERCIȚIU

PARTENERII PROIECTULUI

VIEW ALL
Lasă un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

UA-60788764-1